fbpx

* Internetul este unul dintre cele mai rapide și accesibile canale de marketing pentru orice tip de business.

Iată care sunt cele mai bune practici în derularea unei campanii de marketing în mediul online:

importanta social media

  1. Prezența în social media

Fie că vorbim de Facebook, Instagram, Linkedin sau orice altă rețea de socializare, o prezență activă și frumos ambalată este esențială pentru atingerea obiectivelor de marketing.

Ce înseamnă o prezență activă?

Un conținut distribuit cu o anumită frecvență. Un număr de cel puțin 3 postări pe săptămână este necesar pentru a lega și menține o relație cu publicul în online. Pentru rezultate mai bune și pentru o creștere a notorietății recomandăm câte o postare zilnică în tema campaniei alese.

Ce înseamnă o prezență ”frumos ambalată”?

Trebuie să avem o strategie înainte de toate, se stabilesc obiectivele și rezulatele dorite, doar apoi se conturează acest ambalaj frumos care ține cont de aceste două criterii fundamentale. Când spunem ambalaj ne referim la text, imagine, video, care trebuie să rezulte în totalitate principiile, identitatea și publicul companiei. Vom reveni într-un articol viitor la acest subiect foarte important.

 2. Un website funcțional, indexat și actualizat

Indiferent dacă aveți un website de prezentare sau tip magazin, informațiile trebuie să fie de actualitate.

Multe companii optează pentru construcția unui website și nu sunt interesate de partea de mentenanță web și SEO.

Unde apare problema?

Ok e finalizat site-ul, este optimizat pentru motoarele de căutare, conține cele mai relevante informații pentru public (pentru o scurtă perioadă de timp). Foarte bine! Dar odată cu trecerea timpului, un site neadministrat și existența unor informații neactualizate poate deveni deranjantă pentru publicul alert din online.

De ce?

Spre exemplu avem Compania X care oferă servicii de curățenie, are un website care prezintă serviciile + ofertele specifice (valabile la momentul conceperii). Între timp Compania X renunță la anumite servicii,  are alte oferte specifice, dar pe site informațiile nu sunt actualizate. Publicul poate deveni frustrat pentru că un anumit serviciu despre care a citit online nu mai există sau că o anumită oferta specială a expirat, iar aici intervine riscul de a pierde clienții.

Alt scenariu neplăcut: Compania Y are un site mai vechi care nu beneficiază de o administrare lunară de conținut, dar este foarte conștientă de importanța unor campanii pe rețelele sociale. Aceștia se bucură de campanii frumos ambalate cu o anumită frecvență, dar informațiile care se prezintă pe rețelele sociale nu există pe website-ul oficial al companiei. Să spunem că unui potențial client i s-a atras atenția prin campania derulată pe Facebook, conținutul e valoros și ar fi interesat să afle mai multe despre respectiva companie/serviciu/produs, iar pentru mai multe informații accesează pagina de web, unde acesta găsește informații expirate care numai au nicio relevanță pentru Compania Y. Într-un astfel de caz,  potențialul client își poate pierde interesul și se poate îndrepta spre concurența care oferă mai multe informații în website.

strategie de marketing

În concluzie, o campanie de marketing cu șanse de succes, presupune o abordare prin toate uneltele puse la dispoziție de noua media.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum se poate face o campanie eficientă în online, de ce nu funcționează actualele campanii pe care le derulați sau pur și simplu doriți să aflați părerea unui specialist, ne puteți contacta pentru stabilirea unei întâlniri.