fbpx

În ultimul timp ne-am confruntat cu tot mai multe solicitări de ”link-building” agresiv, așa că ne-am propus să clarificăm câteva aspecte legate de acest proces important în optimizarea off page al unui website.

Numărul de linkuri externe care fac trimitere către un domeniu (www.oricewebsite.ro) este foarte important pentru o bună indexare în motoarele de căutare.

La o privire generală un număr cât mai mare de linkuri care duc spre un website este benefic indexării, însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple!

Un link extern de calitate are mai multe caracteristici demne  de luat în considerare:

  • Site-ul în care se regăsește un link extern benefic trebuie să fie recunoscut de motoarele de căutare ca fiind un site de încredere cu un ”trust rank” ridicat.
  • Linkul trebuie să aibă o relevanță în ceea ce privește subiectele și publicul specific al site-ului;
  • Site-ul unde se găzduiește link-ul extern trebuie să nu fie de tip spam, acesta trebuie să ofere conținut relevant.
  • Popularitatea unui site este foarte importantă, un link extern regăsit pe un site cu reputație, ca Wikipedia, face cât o mulțime de linkuri de pe alte site-uri care nu se bucură de o astfel de popularitate.

Linkurile  externe create artificial și peste noapte, fără o analiză atentă pot avea un efect invers decât cel dorit și așteptat.

În concluzie cantitate nu înseamnă calitate!

Pentru mai multe informații și sfaturi despre o indexare corectă și de durată al unui website, vă așteptăm la o întâlnire.