Probabil ai auzit expresia „Dacă vrei să ascunzi un cadavru, ar trebui să îl plasezi pe a doua pagină a rezultatelor căutării Google”. Poate sună macabru, însă această expresie conține un sâmbure de adevăr. 75% dintre persoane nu trec niciodată de prima pagină din Google. Asta înseamnă că dacă vrei ca afacerea ta să fie cunoscută (și sigur vrei asta), nu-ți permiți să te afli pe a doua, a treia sau a patra pagină.

Îți prezentăm în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru a ajunge în primele poziții pe Google.

Alege-ți nișa

Cu cât sunt mai populare cuvintele cu care vrei să fii găsit și cu cât e mai largă nișa din care vrei să faci parte, cu atât vei avea o competiție mai mare. Ca afacere mică, nu vrei să concurezi împotriva organizațiilor mari cu bugete de marketing imense pentru că vei avea șanse minime să câștigi. De aceea, în loc să concurezi cu companiile mari pentru cuvintele cheie populare, concentrează-te pe o nișă.

Mai exact, pentru o afacere mică sunt mai potrivite cuvintele cheie long-tail decât cele short-tail. Acestea sunt mai puțin competitive și au potențialul de a genera mai multe conversii.  Amazon generează 57% din vânzări din cuvinte-cheie long-tail.

Cuvinte cheie

Adaugă mult conținut site-ului

Potrivit celor de la Google, crearea de conținut convingător și util îți va influența site-ul mai mult decât orice factor. Dacă vrei să ajungi pe primele poziții, trebuie neapărat să adaugi conținut nou site-ului în mod regulat: articole de blog, webinarii, infografice, videoclipuri etc. Însă nu adăuga conținut doar de dragul de a o face pentru că îți va fi mai greu să obții efectul dorit. Asigură-te că oferi conținut de calitate, util, relevant, unic și convingător.

Conținutul te ajută în trei modalități principale:

  • În primul rând, mai mult conținut înseamnă mai multe cuvinte cheie, adică implicit mai multe oportunități pentru ca Google să-ți arate site-ul în rezultatele căutării.
  • În al doilea rând, cu cât ai mai mult conținut, cu atât acumulezi mai multe link-uri către site. Iar backlink-urile sunt foarte importante pentru o poziție înaltă.
  • În al treilea rând, un conținut bogat te ajută să păstrezi vizitatorii mai mult timp pe site și reduce rata de respingere.

Folosește off-page SEO

On-page SEO nu reprezintă tot ce poți face. De fapt, cealaltă parte a SEO este la fel de importantă. Se numește optimizare off-page și se referă la lucrurile ce le poți face în afara website-ului pentru a obține poziții mai bune în Google.

  • Conținut regulat pe social media care generează link-uri
  • Articole de blog de calitate pe care oamenii vor vrea să le distribuie între ei
  • Influencer marketing
  • Guest blogging
  • Newslettere care redirecționează cititorii către site

Investește în Google Ads

Un dezavantaj mare la SEO este că poate dura luni până să începi să vezi rezultate. Acesta nu e cazul la Ads. O dată ce dai drumul campaniei Google Ads, anunțurile vor apărea și vei avea rezultate instant. Nu numai că vei primi conversii imediat, însă datorită vitezei vei avea timp să descoperi cât de eficiente sunt cuvintele tale cheie și vei putea dezvolta o campanie SEO pe baza datelor din Ads.

Prin PPC este cel mai simplu și rapid să ajungi pe prima pagină Google pentru anumite cuvinte cheie. Cu cât suma licitată per click este mai mare și cu cât conținutul de pe website este mai relevant pentru cuvintele cheie, cu atât anunțul tău va apărea mai sus în căutări. De asemenea poți seta un buget zilnic astfel încât atunci când bugetul este atins, Google nu va mai arăta anunțul în acea zi și nu vei fi taxat.

Dacă ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a obține rezultate mai bune, îți stăm la dispoziție. Ne poți scrie oricând un email la contact@iqtm.ro sau ne poți contacta direct din site.