fbpx

În această era a digitalului, este absolut necesar să ai un program al conținutului social media. Poți crede că programarea postărilor în avans consumă timp, însă merită fiecare secundă. Doar gândește-te la timpul pe care-l poți economisi zilnic având postările pregătite și evitând astfel postările gândite în ultimul moment, când nu ai inspirație. Iată câteva motive pentru care ai nevoie să programezi postările.

Economisești timp

Managementul timpului este unul dintre principalele motive pentru care orice antreprenor ar trebui să profite de programare. Multe lucruri apar pe neprevăzut, așa că este util să fii pregătit pentru zilele pline. Când programezi conținutul dinainte, ai mai mult timp să te ocupi de alte responsabilități sau să lucrezi la campaniile existente.

 

Ajungi la audiență la orele când aceasta este online, chiar dacă tu nu ești.

Programarea îți oferă libertatea de a posta în zilele și orele „de vârf” chiar dacă tu ai alte activități în acele perioade. Dacă nu ești disponibil pentru a posta când audiența ta din social media este activă, prin programare te asiguri că materialul va ajunge la audiența ta cu sau fără tine. Potrivit unui studiu Hubspot, aceastea sunt cele mai bune perioade pentru a posta:

  • Facebook: Miercurea la 12 și 14 și joia la 13 și 14.
  • Twitter: Vinerea între 9 și 10 dimineața.
  • Instagram: Miercurea la 15, joia la 5 și 11 dimineața și între 15-16 și vinerea la 5 dimineața.
  • Linkedin: Miercurea între 15-17.

De asemenea, poți studia statisticile paginii tale și posta atunci când audiența ta este cel mai activă.

Fani online

Consecvența brandului

Consecvența este CHEIA creșterii numărului de urmăritori în social media. Prin oferirea unui motiv urmăritorilor să revină constant pe pagina ta, reușești să-i atragi și să-i reții. De exemplu, dacă afacerea ta este un restaurant care oferă meniu zilei, este util să programezi postarea meniului în fiecare zi la aceeași oră. Astfel clienții vor știi când să se aștepte să postezi și vor fi mai înclinați să interacționeze cu postările.

 

Dacă ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru administrarea social media, îți stăm la dispoziție. Ne poți scrie oricând un email la iqtradmedia@gmail.com sau ne poți contacta direct din site.